Läsförslag

Hej igen!
Nu sitter jag här och är rätt tagen av den underbara bok jag har läst, Kärlekens Fem Språk, rekommenderar verkligen denna starkt. Jag rekommenderar den till alla men framförallt för er som lever i ett kärleksförhållande.
Jag tycker verkligen att den har hjälpt mig och jag tror den kan göra förändring för er också!
Tack för den underbara vecka som varit! Ni är mycket härliga!
/Räkan

Måndag

Även om jag inte hann vara med så mycket under picknicken så var det väldigt trevligt att kasta frisbee med klassen, många som ville vara med och jag antar att det mesta som vi hade med oss var gott, men naturkunskap B kallar för min del och det är skönare att göra det idag under lugn och ro istället för att göra det på torsdag under stress.

Idag var det PW som pratade om Jesu födelse och det är intressant att det finns så mycket historiska fakta som man kan räkna ut som vi "vanliga dödliga" inte kan räkna ut själva och det var lite surt att behöva gå ner och fixa fika men det gick ju bra ändå.

Imorgon kommer Göran Landgren och pratar om Församlingen och kommer även ha nästa vecka då han pratar om hur man bygger upp en församling och det kommer bli sjukt intressant, framförallt för oss som går i heltid att få tankar om hur man kan bygga upp men även förbättra de församlingar som vi nu jobbar i.

Nä nu är det dags att skriva lite NKB för egen del.

Chipp och hej!

Söndagsångest?

Har vi söndagsångest numera? Nej, varför? Eftersom att vi gör något som vi bryr oss om och inte läser en massa A, B och C kurser som inte betyder någonting för oss i våra liv. Det är fantastiskt att få vakna upp på morgonen och känna att man är laddad och sugen på att kliva upp på cykeln och sätta riktning mot "Överås Slott".
Nog talat om hur underbart vi har det på Bibelskola XP, här kommer ett litet utdrag från veckan;
Måndag
Tyvärr så insjuknade vår kära Elisabeth och vi blev fria från måndagen, Jag understryker verkligen"Tyvärr" (med tanke på att hade detta varit under gymnasiet hade det känts som en befrielse)
Tisdag
Inger Gustavsson undervisade oss och som vanligt hade lektionen ett fokus på livet vilket jag upplever som mycket skönt. Ibland får man nog av filosofiska tankar...
Torsdag
Emmanuel Sennerstrand undervisade oss om Abraham och Guds nåd och vad det innebär att vara rättfärdig. Grymt bra undervisning fast mycket svår att greppa. Jag uppfattade att klassen hade en mycket positiv inställning till undervisningen.
//Räkan

Nu är läsåret igång!

Hej på er allihopa som kan tänkas snubbla in på denna blogg! Det ska bli intressant att se hur länge vi orkar hålla på med denna läsunderhållning. Fjolårets elever verkade lyckas hålla detta vid liv till någon gång i mars månad, det är ändå rätt så anmärkningsvärt. Vi kan ju dock alltid hoppas att vi (med Guds hjälp) ska kunna hålla igång det ännu längre!

Det har nu gått två veckor plus en dag in på höstterminen! Under denna tid har vi hunnit avverka ett gött uppstartsläger på Helsjön med lite lektioner, fika, häng och sena bad&bastukvällar. Jättehärligt! Därefter har två veckor följt med en hel del introduktioner på de olika ämnena som ska studeras under året. Det verkar vara en hel del saker och det känns som att detta året kommer bli väldigt intressant och lärorikt! Det jobbiga är kanske att man inte kommer kunna ta in all kunskap som ges! Dem av oss som har praktik har även varit i sina respektive församlingar och hälsat på folk och så smått påbörjat arbetet/planeringen där. Peter har emellanåt varnat oss för att det kan bli lite tuffare under året med mycket frågor och funderingar som ska tänkas till om och vridas på. Med det sagt känns det väldigt skönt att vara i den klass som man är i. Ser fram emot många lyckliga, fina, fula, totalt urflippade, mysiga, äckliga, långtråkiga, chilliga och underbara stunder med er!


Ha de fint och Guds frid!

- Jakob



RSS 2.0