Vecka 4

En kort veckorapport från oss på XP!

Måndag:
Vår nya lärare, Hans Lundaahl, presenterade sig och sitt upplägg för vårterminen. Det blir romarbrevet under 8 helmåndagar med denna underbara jämtlänning! Härligt!
Vi gick igenom Paulus karaktär och hur han var. Började på första kapitlet samt drog igenom Luthers grunder för reformationen.

Tisdag:
Själavård med Inger angående att ha samtal och möten med människor. Vad är det som gör att ett gott samtal blir gott? Grundläggande kommunikationskurs och lite "Do and Don´t" grejjer att ha med sig i bagaget vid personliga samtal. En grund för livet!

Torsdag:
Mycket praktisk information inför vår stundande egypten-resa den 25 mars till 7 april. Sen gick vi igenom Jobs bok med Peter. Personligen är det den mest underskattade boken i Bibeln. Handlar ju om det vi nästan alla vill veta: Hur kan gud vara både 100% god och allsmäktig när det finns så mycket ont i världen. (theodicéproblemet)
Väldigt intressant, dock skönt att avsluta denna dag med lite favoriter från Psaltaren.

Utmaning till er som läser vår blogg:

Hur defineras vad som är gott och vad som är ont? Finns det ett objektivt svar?

På söndag drar vi på retreat! Hur fett som helst, är dock skitnervös! Jag älskar att aktivera mig med saker och nu ska jag helst inte ens prata med någon eller läsa sms... Intressant!

All frid!
//
XP 09 genom Jonas

Kommentarer
Postat av: Martin

Gud är till sitt väsen moralisk, en oföränderlig person med oföränderliga åsikter. Det innebär att det Gud är, är gott. Det innebär alltså att allt Gud gör är gott, eftersom han inte kan gå emot sitt eget väsen. Gud har uppenbarat sig både i det allmänna (samvetet och naturen) och i det särskilda (Bibeln). Där kan vi utläsa den moraliska kod som vårt ursprung vill att Hans avbilder ska leva utefter.



Ungefär så tänker jag.

2009-01-26 @ 23:01:37
URL: http://livetifamiljen.blogg.se/
Postat av: andreas

jaså vi har en blogg?? ni e la för härliga!

2009-01-28 @ 00:03:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0