Vecka 3

Låt mig få presentera årets första veckorapport från oss på Xp.

Nytt år, nya möjligheter och tyvärr ett nytt krig.

Under måndagen och tisdagen har vi gått igenom treenigheten och inkarnationens stora frågor som förändrat våran syn på detta fantastiska och mystiska relativt mycket. Detta gjorde vi med Johannes Börjesson, präst i Varberg, som är mycket påläst om detta ämne. Tack!
Det är Gud som gör något i en mänslig gestalt med mänskliga tankar och handlingar. Samtidigt är Jesus gudomlig genom kraften av Anden som är utgjuten av Fadern likt en "kärleksförklarings-suck".
Ingen större idé att förenkla något så mystiskt till en bloggtext, det tog oss runt 18 timmar att gå igenom, fortfarande svårt.

Torsdag, idag.
Vi ägnade förmiddagen åt kriget i Gaza. Vad är Hamas, PLO etc.? Vad har de olika parterna för mål med kriget? Vi pratade om andra länders inblandning, alltifrån USA, sovjet och från Egypten till Iran. Det är en komplicerad situation men nu har vi mer grepp om den än förut.

Ett krig som är allt annat än lätt att lösa och se vem som har "rätt" till de geografiska platserna.

Området nordöst om sinai-halvön har bytt nationalitet ända sedan Abraham kom dit för 4000 år sedan. Hebreer (Israel), Persier, Babylonier, Romare, Muslimer, Judar och Kristna är ett axplock av folk som ägt det geografiska stycket som deras hemland.

Hur man än vrider och vänder på det är det civilbefolkningen som drabbas fruktansvärt hårt och orättvist när det egentligen handlar om de olika regeringarna.
Utan att uttala stöd för någons sida så är ett slut på ett våldsamt krig nödvändigt. Veckans böneämne!

Frid
//
JK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0