Ett jagande efter vind - eller?

Tre ungdomar i dagens tillsynes indiviualtistiska samhälle sitter i en munkkällare och interpreterar över varsin perikop. samtidigt ställer de sig frågan till denna nystartade blogg; Vad gör vi här?

En människa i dagens individualistiska samhälle kan tänka sig att lägga ner fem timmar på att leta efter hundra kronor som hon vet bör ligga någonstans i sitt hem. Hon skulle kanske inte lägga ner fem timmar på att fundera över meningen med livet - kanske inte heller trettio minuter -  det är oftast en alltför svår och jobbig fråga i landet mellanmjölk.

Men!
Det är en livsstil som inte vi ställer upp på. Vi har med glädje valt att tillbringa två terminer med att fundera över frågor som till exempel: Vad är meningen med livet? Finns det en god allsmäktig skapare bakom allt, och vem är det i så fall?

Pred 2:14a
"Den vise har ögon att se med, dåren vandrar i mörker"

Precis som sökaren efter sina hundra kronor vet att de bör finnas någonstans i hemmet, tror vi att det bör finnas en djupare mening än det vi ser eller kan ta på.

Vår önskan är att denna blogg ska våga ifrågasätta livsstilar och livsmeningar, men att samtidigt bemöta dem med respekt och ödmjukhet.

Välkommen precis som du är!
//
Lovisa, Jonas och Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0